6 kledingtips bij een fotoshoot

Wat moet ik aandoen? Misschien wel dé meest gestelde vraag in alle huishoudens, maar ook een belangrijke vraag bij een fotoshoot. Welke kleding doe je best aan bij een fotoshoot? Gewoon je lievelingsbroek, of toch even over nadenken?

1. Vermijd hele felle kleuren

Felle kleuren vloeken snel bij elkaar en reflecteren ook op de huid. Daarom is het beter om ze te vermijden bij een fotoshoot. Ook drukke prints, teksten en logo’s zijn niet aan te raden.

2. Pastelkleuren kunnen niet fout

Als je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

3. Kies een kleurenpalet

Een goedgekozen kleurenpalet kan je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit palet. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van dezelfde kleur. Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker, en werkt eigenlijk altijd goed.

4. Hou rekening met de omgeving

Het is ook handig om na te denken over de locatie van de fotoshoot bij het kiezen van de outfit. Hebben we afgesproken in het bos, dan is het misschien niet slim om groene kleding uit te kiezen. Het is dan mooier om een contrasterende kleur te kiezen.


Links: De jas van Kevin valt bijna weg bij de gele kleur van de bomen rondom hem.
Rechts: Door het contrast van de groene jas met de oranje bladeren wordt de foto veel mooier.

5. Kies iets dat tijdloos is

Dat is misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is wel zo leuk als je je niet schaamt als je de foto’s terug kijkt over tien jaar. Het is daarom slim om voor een ‘veilige’ keuze te gaan: een outfit die niet heel uitgesproken is en waarvan je over tien jaar ook nog snapt waarom je dat ooit hebt aangetrokken.

6. Draag iets waar je je fijn in voelt

Het allerbelangrijkst, je moet je fijn voelen in je kleding om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te staan. Draag geen rokje of hakken als je dat normaal ook niet draagt. Dichtbij jezelf blijven is altijd het belangrijkst om mooie foto’s te kunnen maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: